Τι ισχύει με την εγγύηση uptime στις υπηρεσίες web hosting

Τι ισχύει με την εγγύηση uptime στις υπηρεσίες web hosting

Τι ισχύει με την εγγύηση uptime στις υπηρεσίες web hosting

Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας web hosting προσφέρουν μια uptime εγγύηση ως μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ τους για την προώθηση της αξιοπιστίας τους και uptime απόδοση. Η εγγύηση συνήθως προβλέπει αποζημίωση σε περίπτωση που δεν παρέχουν μεταξύ 99% και 100% uptime.

Οι εγγυήσεις web hosting uptime προβλέπουν, συμπεριλαμβανομένου του ποσού του χρόνου που ένας διακομιστής επιτρέπεται να είναι κάτω πριν από την αποζημίωση είναι πληρωτέα, και το επίπεδο της αποζημίωσης τελικά καταβληθεί. Τελικά, ανακαλύπτουμε ότι αυτές οι εγγυήσεις δεν αξίζουν το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένες.

 

Ξέρετε πόσες ώρες Web hosting σας επιτρέπεται να είναι offline υπό την εγγύηση του Web host σας uptime;

 

Το σκεφτήκαμε.

Web hosting παρόχους συνήθως διαφημίζουν την εγγύηση ως ποσοστό, τόσο το 99%, 99.9% ή ακόμη και το 99.99%. Μερικοί θα προσφέρουν ακόμη και ένα 100 τοις εκατό uptime εγγύηση.

Ακούγεται υπέροχο, έτσι;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα τρία ποσοστά με λίγο περισσότερες λεπτομέρειες:

 

99 τοις εκατό uptime

Καθημερινά: 14 m 24.0 s

Εβδομαδιαία: 1h 40 m 48.0 s

Μηνιαία: 7h 18 m 17.5 s

Ετήσια: 3d 15h 39 m 29.5 s

99,9 τοις εκατό uptime

 

Καθημερινά: 1 m 26,4 s

Εβδομαδιαία: 10 m 4.8 s

Μηνιαία: 43 m 49,7 s

Ετήσια: 8h 45 m 57.0 s

99.99 τοις εκατό uptime

 

Καθημερινά: 8,6 s

Εβδομαδιαία: 1 m 0.5 s

Μηνιαία: 4 m 23.0 s

Ετήσια: 52 m 35.7 s

Όχι ακριβώς αυτό που περίμενες, σωστά; Ακόμη και με 99,9% uptime εξακολουθούν να ψάχνουν σε περίπου 45 λεπτών downtime ανά μήνα, ή όπου web hosting παρόχους χρήση ετήσιο μέσο όρο την εγγύηση uptime (μερικοί), οκτώ ώρες και 45 λεπτά ανά έτος.

 

Ποιο είναι ένα αποδεκτό ποσό του χρόνου διακοπής;

Αυτό εξαρτάται από το αν η ιστοσελίδα σας κάνει τα χρήματα. Εάν συμβεί αυτό, θα ισχυριστούμε ότι οποιαδήποτε διακοπή είναι απαράδεκτη.

Αλλά είμαστε ρεαλιστές.

Εκτός αν θέλετε να οικοδομήσουμε ένα πιο ακριβό φορτίο ισορροπημένη έθιμο διαμόρφωση διακομιστή, τότε ένα μικρό ποσό του χρόνου διακοπής από καιρό σε καιρό είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν θα πρέπει να είναι τακτική. Ούτε θα πρέπει να είναι για οποιοδήποτε μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Σημείωση του συντάκτη:

Πιστεύουμε ότι κάθε πάροχος web hosting θα πρέπει να στοχεύει για το 99.99 τοις εκατό uptime, κατά μέσο όρο πάνω από ένα χρόνο. Αυτό θα ήταν περισσότερο από αποδεκτό για ένα $ 5 – $ 10 ανά μήνα web hosting σχέδιο.

Ένα uptime του μόλις 99,9 τοις εκατό, που σημαίνει ακριβώς κάτω από 45 λεπτά του χρόνου διακοπής ανά μήνα δεν θα ήταν αποδεκτή.

Δυστυχώς, ένα πιο ακριβό πάροχο ή υπηρεσία (όπως VPS ή αφιερωμένο) δεν θα είναι αυτόματα πιο αξιόπιστη. Για απόλυτη αξιοπιστία, θα χρειαστείτε ένα φορτίο ισορροπημένη διαμόρφωση διακομιστή (δηλαδή, ψηφιακό ωκεανό ή Linode).

 

Ακόμα και τότε, ένα ζήτημα δικτύου στο κέντρο δεδομένων μπορεί να προκαλέσει χρόνο διακοπής. Ένας τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό είναι να συγχρονίσετε την ιστοσελίδα σας σε ένα άλλο κέντρο δεδομένων και να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα ονομάτων τομέα ανακατεύθυνσης, ή DNS.

 

Ποιος είναι ο ορισμός του χρόνου διακοπής;

Σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster, ο πλήρης ορισμός του χρόνου διακοπής στο πλαίσιο ενός web hosting server είναι ως εξής:

χρόνος κατά τον οποίο ένας υπολογιστής ή ένα μηχάνημα δεν λειτουργεί.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Ο ορισμός που οι πάροχοι φιλοξενίας web αντιστοιχίζουν στη λέξη “χρόνος διακοπής” είναι εντελώς διαφορετική από το συνηθισμένο νόημα του λεξικού.

Web hosting παρόχους με τους όρους και τις προϋποθέσεις βαριά προκριθούν τι προκαλεί ή γεγονότα θα μετρήσει προς την εγγύηση uptime. Αυτό είναι κάτι που είναι κοινό για τους περισσότερους παρόχους.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε δύο γνωστές παρόχους φιλοξενίας? ένα μικρό πορτοκαλί, και SiteGround:

Ένα μικρό πορτοκαλί-μια σχετικά τυπική uptime εγγύηση

 

Η ρήτρα 14 των όρων και Προϋποθέσεων τους αναφέρει ότι παρέχουν εγγύηση χρόνου διακοπής 99,9 τοις εκατό. Η εγγύηση uptime ισχύει μόνο για τα κοινά σχέδια φιλοξενίας. Οι αιτήσεις αποζημίωσης πρέπει να υποβάλλονται έως τη δέκατη ημέρα του επόμενου μήνα για να είναι επιτυχείς.

 

Οι ακόλουθες περιπτώσεις δεν είναι επιλέξιμες για αποζημίωση:

Προγραμματισμένη συντήρηση

DDoS ή παρόμοια επίθεση

Αποτυχία υλικού

Αποτυχία λογισμικού τρίτων κατασκευαστών

Πελάτης maxing δοχείο πόρων του

Ζητήματα που προκύπτουν από σφάλματα ή παραλείψεις του πελάτη

Θέματα σχετικά με τον ISP του πελάτη

Φραγμοί/απαγορεύσεις αντιπυρικών ζωνών, ή οποιαδήποτε άλλη περίσταση πέρα από το λογικό έλεγχό μας.

Οποιεσδήποτε πληρωμές είναι στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια ενός μικρού πορτοκαλιού.

 

SiteGround-λίγο περισσότερη αποζημίωση, αλλά πολύ το ίδιο

 

Ενότητα Α της συμφωνίας επιπέδου υπηρεσιών της SiteGround για 99,9 τοις εκατό uptime δικτύου. Δεν είμαστε σίγουροι γιατί αναφέρουν συγκεκριμένα “δίκτυο”, καθώς οι περιορισμοί στη διεκδίκηση φαίνεται να δείχνουν συντήρηση έκτακτης ανάγκης και σκληρή αποτυχία θα αποζημιωθεί αν υπερβαίνει μία ώρα. Εδώ είναι η πλήρης λίστα των γεγονότων που δεν μετράνε προς τον υπολογισμό του χρόνου uptime.

 

Προγραμματισμένη συντήρηση

Αποτυχία συντήρησης έκτακτης ανάγκης, υλικού και λογισμικού που διορθώνεται κάτω από μια ώρα

Κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (DDOS), επιθέσεις χάκερ και άλλα παρόμοια γεγονότα

Χρόνος διακοπής που προκαλείται από εσάς, τη δική σας Ρύθμιση παραμέτρων ή εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που χρησιμοποιείτε

Χρόνος διακοπής που προκαλείται όταν φτάσετε τη μέγιστη κατανομή πόρων για το σχέδιό σας

Χρόνος διακοπής που προκαλείται επειδή έχετε παραβιάσει αυτό TOS

Χρόνος διακοπής κατά τη διάρκεια της εργασίας για το αίτημα τεχνικής υποστήριξης

Ανωτέρα

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι αρκετά παρόμοια με Ένα Μικρό, Πορτοκαλί, και από τη δική μας γνώση, που χαρακτηρίζουν τον τομέα.

 

Το μεγάλο θέμα με την SiteGround είναι ότι βασίζουν την εγγύησή τους κατά μέσο όρο 12 μηνών. Ως εκ τούτου, ένα ενοχλητικό μήνα μπορεί εύκολα να απορροφηθεί από άλλους καλούς μήνες.

Σημείωση συντάκτη: δεν θα πρέπει να ανησυχείτε πάρα πολύ για τους όρους οποιασδήποτε εγγύησης. Όπως θα δείτε αργότερα στο άρθρο, πιστεύουμε ότι είναι άνευ αξίας.

Έτσι, υποθέτοντας ότι θα πληρούν τις προϋποθέσεις για αποζημίωση στο πλαίσιο της εγγύησης uptime, πόσο θα πρέπει να αποζημιωθούν;

Με παρόμοιο τρόπο με τον ορισμό του χρόνου διακοπής, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ατομική σας web hosting πάροχος.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους δύο παρόχους web hosting που σχολίασε νωρίτερα:

 

Ένα Μικρό Πορτοκαλί

Ένα μικρό πορτοκαλί εκδίδει πίστωση στο λογαριασμό σας ισοδύναμη με μία ημέρα υπηρεσίας για κάθε 45 λεπτά διακοπής, αλλά τα πρώτα 45 λεπτά δεν υπολογίζονται για το σκοπό αυτό.

Η εγγύηση αφορά μόνο shared web hosting, καιδεντουςVirtual Private Servers, ήVPS, Cloud Hosting, Ημι-DedicatedήDedicated Server πακέτα.

Δεν φαίνεται να υπάρχει όριο στο μέγιστο ποσό που μπορείτε να ζητήσετε στο πλαίσιο της εγγύησης. Συνήθως, περιορίζεται στο ποσό που καταβάλλεται για την υπηρεσία, δηλαδή, ένα μήνα τέλος φιλοξενίας.

Υποθέτοντας ότι έχετε τα $5.84 ανά μήνα shared hosting, θα πρέπει να καταβληθεί ακόλουθα ποσά για τα διαφορετικά επίπεδα του χρόνου διακοπής:

Μια ώρα-τίποτα.

Δύο ώρες-μία ημέρα φιλοξενίας-περίπου. 0.20 δολάρια.

Πέντε ώρες-πέντε ημέρες φιλοξενίας-περίπου. $ 0,97

12 ώρες-15 ημέρες φιλοξενίας-περίπου. $ 2.92

24 ώρες-31 ημέρες φιλοξενίας-περίπου. $ 6.03

SiteGround

SiteGround έχει μια ελαφρώς πιο γενναιόδωρη αποζημίωση ποσά, υποθέτοντας ότι θα πληρούν τις προϋποθέσεις. Μεταξύ 99 τοις εκατό και 99,9 τοις εκατό uptime, μπορείτε να πάρετε ένα ολόκληρο μήνα φιλοξενίας εφαρμόζεται στο λογαριασμό σας. Δεν φαίνεται να περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, έτσι ώστε σύννεφο ή αφιερωμένη φιλοξενία τους θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για κάθε 1 τοις εκατό του χρόνου διακοπής πέρα από αυτό, περαιτέρω μήνες φιλοξενίας θα πιστωθεί.

Υποθέτοντας ότι έχετε τους $ 9.99 (τιμή ανανέωσης) σχέδιο, θα πρέπει να καταβληθεί μετά από τα ποσά για τα διαφορετικά επίπεδα του χρόνου διακοπής:

Μια ώρα-τίποτα.

Δύο ώρες, τίποτα.

Πέντε ώρες, τίποτα.

12 ώρες – 1 μήνες δωρεάν φιλοξενία – $ 9.99

24 ώρες – 1 μήνες δωρεάν φιλοξενία – $ 9.99

Επειδή το uptime αριθμοί είναι κατά μέσο όρο στη διάρκεια του έτους, θα πρέπει οκτώ ώρες και 45 λεπτά του χρόνου διακοπής για να είναι επιλέξιμες για αντιστάθμιση. Για να προκριθείτε για το δεύτερο μήνα του χρόνου διακοπής, χρειάζεστε τρεις ημέρες 15 ώρες 39 λεπτά του χρόνου διακοπής.

Back to Top