Πως να επιλέξετε έναν πάροχο web hosting

Πως να επιλέξετε έναν πάροχο web hosting

Πώς να επιλέξετε το web hosting πάροχο;

Εμείς στο Psifiakiellada.gr καταλαβαίνουμε ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι μάλλον συγκεχυμένη και χρονοβόρα, γι ‘αυτό προσπαθούμε να σκιαγραφήσουμε τους πιο σημαντικούς και ευκόλως κατανοητούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή του παρόχου φιλοξενίας σας.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς βρήκαμε τον νικητή του βραβείου μας Web Host of the year, εδώ είναι η διαδικασία που ακολουθούμε, η οποία είναι η διαδικασία που σας συνιστούμε να ακολουθήσετε επίσης.

Πριν ξεκινήσετε να αξιολογείτε την επιλογή φιλοξενίας ιστοσελίδων, πρέπει να επιβεβαιώσετε:

Ποιες είναι οι απαιτήσεις του ιστότοπού σας;

Χρειάζεστε έναν απλό ιστότοπο ο οποίος μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων σε απευθείας σύνδεση ή χρησιμοποιώντας πλατφόρμα όπως το WordPress; Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων θα σας παράσχουν από προεπιλογή έναν οικοδόμο ιστοσελίδων στο διαδίκτυο ή ένα πρόγραμμα εγκατάστασης κλικ για την πλατφόρμα WordPress (το 20% των ιστοσελίδων του Διαδικτύου χρησιμοποιούν WordPress!)

Εάν έχετε πιο περίπλοκες απαιτήσεις, παρακαλούμε να συμβουλευτείτε τον σχεδιαστή / προγραμματιστή σας για λεπτομέρειες όπως πλατφόρμα: Linux ή Windows, τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την ιστοσελίδα σας όπως PHP / Java / ASP.NET, απαιτήσεις βάσεων δεδομένων όπως: MySQL, PostgreSQL, MSSQL, κλπ.

Μην ανησυχείτε αν γίνεται σύγχυση, στον κατάλογό μας συμπεριλαμβάνουμε εταιρείες που μπορούν να σας βοηθήσουν σε οποιαδήποτε από τις απαιτήσεις σας

Πακέτα και δυνατότητα κλιμάκωσης:

Διαθέτει ο οικοδεσπότης περισσότερα από 1 πακέτα; Εκτός από την κοινόχρηστη / φιλοξενία WordPress, ο οικοδεσπότης προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως VPS ή Dedicated ή Cloud Servers;

Είναι σημαντικό για οποιονδήποτε να καταλάβει πόσο κρίσιμο είναι για έναν οικοδεσπότη να είναι σε θέση να προσφέρει επεκτάσιμες λύσεις με μια εύκολη στην αναβάθμιση επιλογή. Αν ο ιστότοπός σας χρειάζεται αργότερα περισσότερους πόρους, χρειάζεστε έναν πάροχο που μπορεί να σας προσφέρει μια πιο ισχυρή λύση όπως το VPS ή το Cloud server και σας προσφέρει την ομαλή μετάβαση σε αυτό το πακέτο.

Διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι από τους παρόχους στην επιχείρηση περιορίζονται σε ένα ενιαίο σχέδιο ή ειδικεύονται κυρίως σε κοινή φιλοξενία, η οποία σε κάποιο σημείο δεν έχει αναπτυχθεί από τους περισσότερους φιλοξενώντας πελάτες. Μερικοί πάροχοι υπηρεσιών δεν θα σας προσφέρουν μεγάλη βοήθεια αν πρέπει να μεταναστεύσετε από ένα πακέτο σε άλλο.

Χαρακτηριστικά:

Εκτός από τα τυπικά χαρακτηριστικά σας, όπως ο χώρος στο δίσκο (οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν απεριόριστο / μη μετρημένο χώρο στο δίσκο) και το εύρος ζώνης, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν:

Website Builder ή Βελτιστοποιημένο για πακέτο φιλοξενίας WordPress – για όσους από εσάς σχεδιάζετε την οικοδόμηση της ιστοσελίδας τους από το μηδέν μέσω του οικοδόμου ιστοσελίδων, ή εκείνων που μεταναστεύουν από άλλο πακέτο που βασίζεται στο WordPress. Τα καλά νέα είναι ότι το 99% όλων των παρόχων φιλοξενίας ιστοσελίδων περιλαμβάνει αυτά δωρεάν.

Δωρεάν Πιστοποιητικό SSL – Η Google απαιτεί την ασφάλεια κάθε ιστότοπου μέσω SSL και θα μειώσει την κατάταξη αναζήτησης Google για ιστότοπους που δεν διαθέτουν πιστοποιητικά SSL. Αν έχετε φιλοξενήσει περισσότερους από 1 ιστότοπους, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει ένα πακέτο που σας προσφέρει δωρεάν SSL για όλους τους ιστοτόπους σας. Υπάρχουν αρκετοί πάροχοι που προσφέρουν δωρεάν SSL για 1 ή περισσότερους ιστότοπους, αλλά δωρεάν μόνο για το πρώτο έτος ή τον κύκλο χρέωσης, και στη συνέχεια μπορεί να χρεωθείτε ένα υψηλό τέλος για κάθε εγκατεστημένο SSL.

Backup – το σημαντικό ότι η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων σας προσφέρει μια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Οι περισσότεροι πάροχοι θα συμπεριλαμβάνουν αντίγραφα ασφαλείας ως δωρεάν υπηρεσία, μερικοί θα το προσφέρουν ως πρόσθετη υπηρεσία πληρωμής, μερικοί δεν θα το προσφέρουν για τα πακέτα χαμηλότερου τέλους τους καθόλου.

cPanel Control Panel – είναι ο ηγέτης στον κλάδο, πηγαίνοντας για μια εταιρεία που προσφέρει το cPanel σας επιτρέπει να μεταναστεύσετε εύκολα από έναν παροχέα φιλοξενίας cPanel σε άλλο. Το cPanel επιτρέπει την εύκολη μετανάστευση λογαριασμών, με σχεδόν 0 downtime.

Βοήθεια μετεγκατάστασης – οι περισσότεροι παροχείς που βασίζονται στο cPanel θα προσφέρουν δωρεάν βοήθεια cPanel σε cPanel ή WordPress στο WordPress χρησιμοποιώντας μερικά από τα πιο δημοφιλή και άμεσα διαθέσιμα plug-ins μετανάστευσης του WordPress. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι πάροχοι θα χρεώσουν για τη μετανάστευση, οπότε θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας ή να λάβετε επαγγελματική βοήθεια.

Αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού / ιών – Βεβαιωθείτε ότι ο παροχέας φιλοξενίας σας περιλαμβάνει κάποιο είδος σαρωτή ασφάλειας σε απευθείας σύνδεση, ο οποίος προστατεύει ή ανιχνεύει πιθανές λοιμώξεις στις εφαρμογές ιστότοπου. Μερικοί πάροχοι θα συμπεριλάβουν αυτά δωρεάν, μερικοί θα χρεώσουν επιπλέον.

Δωρεάν Εργαλεία – οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας θα προσφέρουν 1 λύση εγκατάστασης κλικ, η οποία θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε δωρεάν ορισμένα από τα πιο δημοφιλή σενάρια ανοιχτού κώδικα εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένων των WordPress, Joomla, PrestaShop, Magento, κ.λπ. τόσο το καλύτερο.

Ταχύτητα – ελέγξτε αν η εταιρεία φιλοξενίας ιστού παρέχει οποιεσδήποτε επιπλέον εργαλεία ή βελτιστοποιήσεις που σχετίζονται με την ταχύτητα, όπως η προσωρινή αποθήκευση, το WordPress βελτιστοποιημένο από την απόδοση, το δωρεάν CDN. Όλα αυτά κάνουν τη διαφορά ειδικά για ιστοσελίδες που βασίζονται στο WordPress

Προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά για προγραμματιστές (Advanced) – αυτά είναι χαρακτηριστικά σημαντικά για την κοινότητα προγραμματιστών ή για τον σχεδιαστή / προγραμματιστή του ιστότοπού σας και ενδέχεται να μην ενδιαφέρουν όλους. Ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε είναι: SSH πρόσβαση, υποστήριξη SVN / git, άλλες τεχνολογίες: Ruby, Python, Perl, Java, ASP.NET, nodejs, Laravel, wp-cli, βάσεις δεδομένων: MySQL / MariaDB, PostgreSQL, MS SQL,

Τιμολόγηση:

Ενώ μπορείτε να βρείτε πολλές συμφωνίες από σχεδόν όλους τους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων, θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αρχική ειδική τιμή που προσφέρεται έναντι της τιμής ανανέωσής τους. Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων θα προσφέρουν τις καλύτερες προσφορές τους για μεγαλύτερα προγράμματα πληρωμών, όπως 3 χρόνια.

Αν πάτε για το τριετές πρόγραμμα, βεβαιωθείτε ότι ο οικοδεσπότης Ιστού μπορεί να σας προσφέρει χαμηλότερη ανανέωση των τιμών ή να διατηρήσει την ίδια τιμή για την ανανέωση. Έχουμε δει παρόχους που προσφέρουν εξαιρετικά επιθετικές εκπτώσεις για την αρχική τους τιμή, όπως 80% ή περισσότερο έκπτωση, και στη συνέχεια η τιμή ανανέωσης αυξάνεται κατά 500%!


Αυτό ολοκληρώνει τη λίστα των συνιστώμενων λειτουργιών που θα πρέπει να ελέγξετε και να συζητήσετε με τον πιθανό πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων σας. Καλή τύχη!

Back to Top