Πως να βρίσκετε φθηνή ασφάλεια στο διαδίκτυο χωρίς να πέσετε θύμα απάτης

Πως να βρίσκετε φθηνή ασφάλεια στο διαδίκτυο χωρίς να πέσετε θύμα απάτης

Στο διαδίκτυο πλέον μπορείτε να βρίσκετε τα πάντα και τις περισσότερες φορές σε αρκετά χαμηλότερη τιμή απ’ότι θα ήταν στα φυσικά καταστήματα.

Αυτό από τη μια έχει βοηθήσει τους καταναλωτές καθώς εξοικονομούν σημαντικά χρηματικά ποσά και από την άλλη τις επιχειρήσεις να αυξήσουν σημαντικά το τζίρο τους.

Όμως στο κόσμο του διαδικτύου και της ψηφιακής εποχής δεν είναι όλα ρόδινα, καθώς οι απάτες είναι άπειρες και τα θύματα, δυστυχώς, πάρα πολλά!

Έτσι, μια από τις τελευταίες απάτες είναι οι φθηνές ασφάλειες αυτοκινήτων που προσφέρονται από επιτήδειους, δίχως όμως στην ουσία να δίνουν κάποια υπηρεσία σε αυτούς που την αγοράζουν.

Με αυτόν τον τρόπο οι απατεώνες αρπάζουν τα χρήματα από ανυποψίαστους πελάτες και μετά εξαφανίζονται!

 

Οφέλη & κίνδυνοι από τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών

Τα οφέλη από τη χρήση ψηφιακών μέσων και τεχνολογιών είναι πάρα πολλά, ακόμα και μπροστά στους κινδύνους που αυτά έχουν.

Σίγουρα κάθε νόμισμα έχει 2 πλευρές – το ίδιο συμβαίνει και με το διαδίκτυο.

Οι καταναλωτές χάρη στο διαδίκτυο έχουν μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς και των τιμών, καθώς μπορούν άμεσα να έχουν πρόσβαση σε δεκάδες καταστήματα και να ελέγξουν τις τιμές και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Από την άλλη, οι εταιρείες έχουν πρόσβαση σε εκατομμύρια πελάτες μέσα από τις ιστοσελίδες τους και τα ηλεκτρονικά καταστήματα και πλέον μπορούν να πωλούν 24 ώρες το 24ώρο!

Αυτό εγκυμονεί τόσο οφέλη όσο και κινδύνους. Από τη μία βρίσκεται το όφελος της τιμής και της άμεσης προσφοράς από τα καταστήματα ενώ από την άλλη βρίσκεται ο κίνδυνος των απατεώνων καθώς οι απάτες στον κόσμο του διαδικτύου είναι ακόμα αρκετές, παρόλο τα αρκετά μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν πλέον (ασφαλείς πληρωμές μέσω τρίτων, ασφαλείς ιστοσελίδες, κ.α.)

 

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε online ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλιση αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, σπιτιού, υγείας και τα συναφή, είναι από τις υπηρεσίες που έχουν γνωρίσει τεράστια αύξηση μέσα από τη χρήση του ίντερνετ καθώς οι τιμές έχουν γίνει πολύ ανταγωνιστικές και οι καταναλωτές κερδίζουν σημαντικά ποσά έναντι των παραδοσιακών ασφαλιστικών πρακτόρων.

Έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ασφαλιστικά γραφεία, όπως η InsuranceMarket.gr και η Cosmote Insurances και μέσα από ένα αυτοματοποιημένο λογισμικό, μπορούν να σας προσφέρουν άμεσα τις τιμές για ασφάλιση που αναζητάτε, με βάση τις δικές σας προσωποποιημένες ανάγκες.

Με αυτόν τον τρόπο κερδίζει τόσο ο καταναλωτής καθώς βρίσκει τιμές περίπου 25% κάτω από τους παραδοσιακούς ασφαλιστές όσο και οι εταιρείες καθώς επεκτείνουν το πελατολόγιό τους άμεσα και γρήγορα.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και εταιρείες-φαντάσματα που σκοπό έχουν να εξαπατήσουν τον κόσμο και έχουν ως βιτρίνα πολύ χαμηλές τιμές ώστε να προσελκύσουν πελάτες.

Αυτές πρέπει να τις ξεχωρίζει ο κάθε καταναλωτής και να μην εμπιστεύεται ό,τι ιστοσελίδα βρει μπροστά του με μοναδικό γνώμονα την τιμή.

 

Πως να εμπιστεύεστε μια ιστοσελίδα ασφαλειών

Για να εμπιστευτείτε μια ιστοσελίδα ασφαλειών, θα πρέπει να διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά, όπως:

Ευκρινή στοιχεία, αναλυτικές τιμές, ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργάζεται, ενεργή και ανανεωμένη ιστοσελίδα.

Αν δείτε κάποια ιστοσελίδα που πρόχειρο σχεδιασμό, χωρίς τηλέφωνο επικοινωνίας ή email και άλλα στοιχεία, τότε καλό είναι να φύγετε μακριά!

Συνήθως τέτοιες ιστοσελίδες θα σας ζητήσουν πληρωμή μέσω κάρτας ή κατάθεσης δίχως να επιτρέπουν κάποιον άλλον τρόπο πληρωμής.

Η ιστοσελίδα https://www.asfaleies24.gr/ δείχνει και προβάλει όλες τις γνωστές και μη εταιρείες για ασφάλεια αυτοκινήτου που είναι πλήρως αξιόπιστες και μπορούν οι καταναλωτές να τις εμπιστευτούνε 100%.

Μπορείτε μέσα από αυτήν την ιστοσελίδα να αναζητήσετε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου και η μηχανή αναζήτησης της ιστοσελίδας να σας επιστρέψει τις φθηνότερες εταιρείες καθώς και πως μπορείτε να κλείσετε την ασφάλεια μέσα από τα πρακτορεία ασφαλίσεων που θεωρούνται -και είναι- αξιόπιστα!

 

Πως να μην πέσετε θύμα απάτης

Προσπαθήστε να αποφύγετε μικρές ιστοσελίδες που «βγάζουν» μάτι πως κάτι δεν πάει καλά.

Τέτοια ιστοσελίδα μπορεί να είναι μια με πολύ χάλια σχεδιασμό ή γραφικά που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή.

Επίσης αποφύγετε ιστοσελίδες που δεν παρέχουν επαρκή υλικό προς ενημέρωση αλλά απλά μοστράρουν μια πολύ χαμηλή τιμή για κράχτη.

Τέλος, ζητάτε πάντα τα εταιρικά στοιχεία της εταιρεία πριν κάνετε την οποιαδήποτε πληρωμή και δείτε ότι υπάρχει ο αριθμός ασφαλιστικού πράκτορα.

Back to Top