Αν έχετε αυτά τα 9 χαρακτηριστικά έχετε υψηλό δείκτη νοημοσύνης

Αν είστε τεμπέληδες,μοναχικοί και έχετε κάποιες ψυχικές διαταραχές τότε οι ερευνητές σας κατατάσσουν στους ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης .

Δείτε τα 9 σημάδια που είναι ενδεικτικά υψηλής νοημοσύνης, σύμφωνα με μελέτες.

Πολιτικά… φιλελεύθερος

Μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι οι πολύ συντηρητικοί νέοι ενήλικες είχαν μέσο όρο IQ95, ενώ οι φιλελεύθεροι είχαν 106.

Άγχος 

Οι άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη είναι πιο επιρρεπείς στο άγχος. Ανησυχώντας για τις συνθήκες που θα μπορούσαν να τους απειλήσουν μετατρέπουν το άγχος σε χαρακτηριστικό επιβίωσης.

Διαταραχές ψυχικής υγείας

Οι ψυχολόγοι έχουν καταλήξει ότι το υψηλό IQ στην παιδική ηλικία συνδέεται με χαρακτηριστικά διπολικής διαταραχής στη νεανική ηλικία, αλλά και άλλες διαταραχές διάθεσης.

Εμπιστεύονται εύκολα

Μελέτη στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται του άλλους και ότι σε γενικές γραμμές ήταν πιο ευτυχισμένοι και υγιείς.

Μοναχικοί τύποι

Φαίνεται ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο με τον… εαυτό τους.

Είναι τεμπέληδες 

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει δηλώσει: «Επιλέγω πάντα έναν τεμπέλη για την πιο δύσκολη δουλειά. Επειδή θα βρει έναν εύκολο τρόπο να το κάνει».

Είναι υπναράδες 

Διαπίστωσε ότι τα πιο λαμπρά μυαλά κοιμούνταν αργότερα και ξυπνούσαν και αργότερα.

Χιούμορ…με το κιλό

Αν αγαπάτε τα σκοτεινό χιούμορ τότε είναι πιθανό να είστε εξαιρετικά έξυπνοι.

Πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου της Βιέννης, διαπίστωσε ότι το black χιούμορ συνδέεται με την υψηλότερη νοημοσύνη, προσδιορίζοντας την κατανόηση ενός τέτοιου αστείου ως «ένα έργο σύνθετης επεξεργασίας πληροφοριών».

Δημιουργικότητα

Απορρίπτουν τα δεδομένα και δημιουργούν νέες ιδέες.

0 SHARES Μοιραστείτε το!


Δημοφιλέστερες Ειδήσεις